tiistai 22. toukokuuta 2012

Vegan substitutes: new favourites


 Aattelin esitellä uusia löytöjä ruokakaapin täytteeksi, hyviksi todettuja sellasia. Sanoisinko jopa, että uusia suosikkeja. Postaus on täysin omakustanteinen eikä kukkaan oo lahjonu mua millään :D

Pähkinämureke purkissa
GranoVitan Nut Luncheon näyttää aluksi epäilyttävältä. Varsinkin kun purkin aukaisee voi vaalea mössö olla hämärän oloista. Tavara on kuitenkin jämäkkää ja puukolla veisteltävissä, joten kyseessä on suoranainen vegaanin nötkötti(kirjakielellä lihahyytelö). Kyseessä ei kuitenkaan ole hyytelö, ei mitään sinne päinkään, tosin pähkinäpatee voisi kuvata tavaran koostumusta, vaikka olemus onkin asteen verran jämäkämpi. Pähkinämurekkeesta voi veistellä paloja, sekoitella palasia salaattiin maustesoosin kanssa tai ilman tai paistaa pannulla ja voisi tuota leivänkin päälle makkaran sijasta laittaa. Ainesosaluettelo on hyvinkin yksinkertainen(52 prossaa maapähkinöitä, lisäksi vettä ja merisuolaa) joten purkkia ei kannata pelätä. Ostopaikkana Kuudes Maku, muualla en ole tuotteeseen törmännytkään. Maku on siis kaikenkaikkiaan pähkinäinen, mutta kuitenkin neutraali joten käy moneen menoon ja erilaisten mausteseosten kanssa. Purkki on tujua tavaraa, joten riittää usiammaksi päiväksi jolloin hintakaan(3,90 eur) ei paljoa lompakkoa kirpaise. Valmistettu Briteissä.

Oluthiivahiutale
Tämä on siis vegaanin juusto, kuivatussa muodossa. Juuri äsken pyöräytin pikaiset 'macarone-and-cheeset' sekottamalla tätä kuumennettuun kermaan, ja maku oli hyvinkin juustoinen. Engevitan hiutaleet on valmistettu Virossa, eivätkä sisällä mitään ylimääräsiä lisäaineita tai muuta hässäkkää. Tavara voi näyttää hassulta(kuin akvaariokalojen ruokaa) mutta maidottoman ruokavalion noudattajalle erinomainen juustoisen maun luoja. Ostopaikkana tälläkin Kuudes Maku(4,90 eur). Eri merkkisiä tosin saa muistakin kaupoista, ja varmaan tätä samaakin tavaraa.

Uusi lempikerma
Nordic Milkfreedomin ruokakerma on tällä hetkellä kivunnut kasvikermojen kärkeen omalla ranking-listallani. Koostumus on ihanan paksu ja kermainen, maku miellyttävä ja täyteläinen. Ja tätä tuotettahan saa myös sipulin makuisena, tosin vielä sipulituote ei ole testiin päätynyt. Toive tuotekehittäjille muuten: miten olisi juuston makuinen kasvikerma? Ilman juustoa mutta sisältäen vaikka kunnon cheddarin aromin. Tai vielä parempaa: emmentalin tai savujuuston(aurajuuston mausta puhumattakaan, mutta se taitaa olla jo liian utopistinen toive)! Kerma myynnissä melkein joka paikassa, joten ei hankala löytää. Usein tämän merkin kermat nököttävät lehmistä turistettujen vieressä, mutta toisinaan myös omassa kasvikermahyllyssään. Ja hintakin on paikoitellen edullisimmasta päästä kasvikermojen saralla(alle euron, halvimmillaan tainnut olla 0,85 eur). Nice.

Tässä taas muutama syy siirtyä vegaanien ihmeelliseen maailmaan. Kokeilkaa ihimiset, olkaa rohkeita ja ennakkoluulottomia :) Miinan kokkikorneri kiittää ja kuittaa tältä erää, ehkä jonku ajan päästä taas lissää suosituksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Joo joo! Sano vaa :D