keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Sohvan uusi ilme

Sohvani oli ennen viehättävä ja kolibrikuvioinen. Moni kaverini ihasteli sitä, mutta omaan makuuni se ei oikein marjapuuromaisen värinsä takia istunut. Sohva saikin vuoden alussa uuden hunnun, joka on myös suunniteltu helposti pestäväksi ja poistettavaksi. Ja pitää helposti valumaan lähtevän istuinosan jotenkuten paremmin paikallaan.

Torkkupeitto äidin virkkaama, ja taakse jemmattu taulu odottaa maalaamista
Kankaat hommasin Ikeasta,josta saa hyvälaatuista tuhtia puuvillaa edullisesti.

Seläntaustyynyjen kankaisiin valitsin hauskaa luonnonläheistä linnunpönttö-puu-teemaista kangasta. Sopi hyvin sohvan pääväriin ja koska tyynyt ovat irralliset, on niitä helppo pestä myös erikseen ja kyllästyessä vaihtaa toisiin päällisiiin. Näin koko asunnon väriteemaa on helpompi muuttaa kokonaisuudessaan. Vetoketjut tyynyihin revin huonokuntoisista kierrätyskeskuksen takeista, jota löytyivät 'ota tästä ilmaiseksi' -osastolta.

Pönttöjä


Suunnitellessani päällistä päädyin siihen, että istuinosan peittävä kangas tulee olla erillinen. Mietin monia kiinnitysvaihtoehtoja, mutta lopulta päädyin rusetteihin. Nauhat ostin nappi- ja nauhaliikkeestä, joissa värejä oli mistä valita. Satiininauhat erottuvat edukseen, mutta eivät vie liikaa huomiota kokonaisuudesta. Ja kun rusetit tosiaan avaa, saa istuinosan kankaan irti ja sohvan levitettävän osan vedettyä lattiatasoon. Kokonaisuudessaan koko päällinen on helppo irroittaa ja asettaa paikoilleen, joten näppärä heittää myös pesuun. Ja jos esimerkiksi istuinosalle tulee tahra, voi pelkästään sen heittää pesuun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Joo joo! Sano vaa :D