keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Waiting for spring

Vaikka talvikaan ei ole vielä tullut ja olen vannoutuneita syysihmisiä, en voinut vastustaa kiusausta katsella tulevan kevään muotia muotiviikkonäytösten muodossa.

Chloé SS12 Ready to wear

Useissa näytöksissä vahvasti esillä oleva väri on valkoinen. Kuten ylläolevassa kuvassa, esillä on paljon eri valkoisen sävyjä käytettynä niin yhtä sävyä kerrallaan, muiden värien kanssa kuin yksinäänkin. Keväiseen tyyliin myös kukkakuviot ja raikkaat värit ovat monissa näytöksissä esillä. Syy, miksi valitsin ylläolevan kuvan on yksinkertaisesti se, että jotenkin kokonaisuus puhutteli minua. Asu on rento ja asiallinen yhtäaikaa ja luonnonvalkoinen jakku vitivalkoisen paidan päällä taitaa olla idea jonka ensi keväänä otan itsekkin käyttöön. Asuun kävisivät myös suosimani rennot sniksit ja muunkin väriset rennot housut.

Jean Paul Gaultier SS12 Ready to wear

Tässä asussa ihastuin erityisesti kirkkaansinisiin sukkiin, jotka selkeästi näkyvät kengistä. Todelliset katseenkiinnittäjät. Myös muissa näytöksissä oli havaittavissa samaa ilmiötä eri muodoissa. Valkoisen jakun linja jatkuu, tällä kertaa tosin yhdistettynä värikkääseen paitaan ja housuihin ja sävy-sävyyn kirkkaankeltaisiin koruihin. Lookki ei ole ehkä omaan tyyliini 100 prosenttisesti kopioitavissa, mutta sain muutaman mainion idean tästäkin asusta. 

Yksi tärkeä syy, miksi seuraan muotiviikkojen näytöskuvia on myös se, että kiinnittäisin uusiin asioihin huomiota asioidessani kirpputorilla. Usein silmään pistää jokin tietty asia ja tässä vaiheessa vuotta kevätvaatteita on huomattavasti helpompi lunastaa itselleen. En kannata tyylin sataprosenttista imitoimista kaavojen mukaan, mutta itse otan inspiraatiota kuvista, toisinaan enemmän ja toisinaan vähemmän. Ja muotia seuratessa alkaa myös ajan kanssa kiinnittää huomiota ajattomiin klassikoihin, jotka toistuvat vuodesta toiseen eikä tule heittäneeksi niitä kaapista jatkokierrätykseen. Esimerkiksi luonnonvalkoisen Luhdan jakun löysin viime talvena kierrätyskeskuksesta osastolta 'muovikassillinen vaatetta kahdella eurolla' ja nyt sain monta uutta ideaa jakun käyttöön.

Mutta, vielä on talvi elettävänä, ehkä pitäisi vielä palata syysnäytöksiin, vaatteiden valinnassa kaapista kun tuntuu nykyään menevän liian kauan aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Joo joo! Sano vaa :D