keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Kiitos ruotsalaiselle vaateteollisuuden lippulaivalle

Löysin tänään ihanan mekon. Se myötäili muotojani mukavasti, tuntui mukavalta päällä ja näytti ihanan persoonalliselta ja tyylikkäältä. Olin jo kassajonossa ostamassa mekkoa, kunnes päähäni leijui kuva siitä miltä se näyttäisi parin viikon kuluttua. Kevyesti venyttäessä voimakkaasti harvenevat saumat ja köykäinen materiaali ottaen huomioon vielä kyseisen liikkeen entiset ostokokemukset eivät luvanneet paljoa. Edellinen liikkeestä ostamani suosikkipaita nukkaantui parin pesun jälkeen ja onnistui myös saamaan reiän keskelle kylkeä hämmästyttävän nopeassa ajassa.

Päätin välttää uuden ärsyyntymisen ja loppumattomien kirouksien aallon. Marssin takaisin vaaterekille ja jätin mekon sinne. Loppujen lopuksi liikkeen ovesta poistui tyytyväinen asiakas.

Kaikki liikkeen vaatteet eivät ole huonolaatuisia. Jotkut paidat kuitenkin nukkaantuvat ennätysajassa ja saavat epäilemään muidenkin tuotteiden laatua. Samoista materiaaleista koostuvat eri tuotemerkin topit kestävät ikuisuuden verrattuna kyseisen liikkeen tuotteisiin.

Olen tehnyt pienen päätöksen. Alan todella tarkkailla mitä ostan ja mieluummin ostan hyvää laatua hiukan kalliimmalla kuin kiroan rikkinäistä paitaa muutaman käyttökerran kuluttua ostamisesta. Ja samalla säästän toivonmukaisesti luontoa käyttämällä pitkäikäisempiä vaatteita.

Haaveena myös oma ompelukone ja kirppariryysyjen uusiokäyttö. Sitä innolla odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Joo joo! Sano vaa :D