tiistai 24. elokuuta 2010

Traditional Japanese

Tiedän olevani ajastani jäljessä tässä tapauksessa, kun hehkutan jo viisi vuotta sitten ilmestynyttä elokuvaa. Koin kuitenkin koko elokuvan ilmentämän maailman niin inspiroivaksi, etten voinut jättää sitä huomioimatta blogissanikaan.

Geishan muistelmat ilmestyi jo vuonna 2005. Elokuvaa ja siihen liittyvää kirjaa käsiteltiin paljolti mediassa, mutta jollakin ilveellä onnistuin välttämään molemmat näihin päiviin saakka. Eräs päivä päätin kuitenkin katsoa elokuvan, ja pian löysin itseni hakemasta antikvariaatista kirjaa johon elokuva perustuu. Koko geishojen mystinen maailma suorastaan imaisi minut sisäänsä.

Olen jollakin tapaa aina pitänyt japanilaisesta estetiikasta. Lukiossa halusin kuitenkin kartella japanilaisuuden ihailua, sillä se oli kaveripiirissäni hyvinkin POP mangan ja animen vallatessa heidän päivittäisen elämänsä ja keskustelunaiheensa. En halunnut kuulua animen kyllästämään massaan, ja pysyin vain omissa kiinnostuksenkohteissani räpissä ja muussa siihen liittyvässä.

Lähivuosina olen kuitenkin pikkuhiljaa löytänyt oman osani japanilaista kulttuuria, josta nautin. Ensimmäisenä asuntooni saapui bambu, jota seurasivat futon-patja sekä bonzai(joka pääsi kyllä ilmeisesti kuolemaan ollessani liian pitkään poissa kotoa). Nyt suunnitellessani muuttoa olen alkanut himoita teepöytää futonistuimineen sekä mahdollisesti yksiön näppärästi jakavaa sermiä. Lisäksi edessä on uuden, pienemmän futonin osto ja sen myötä myös sille uuden alustan hankkiminen.

Oikeastaan mieleni tekisi laittaa koko japanilaisvaikutteisuus kokonaisvaltaiseksi teemaksi tulevaan asuntooni. Mitään ylimääräistä ei olisi esillä, vaan kaikki tavarat olisivat näppärästi omilla paikoillaan kaapeissa ja laatikoissa. Lisäksi vallitsevan hengen tulisi olla lähempänä orientaalista, perinteistä japanilaisuutta kuin uutta minimalismia ja muuta Japan-pop hässäkkää. Voisi kerrankin myös ottaa kunnon oppia Feng-Shuista, jo pienillä muutoksilla olen huomannut sen vaikuttavan elämääni positiivisesti. Esillä olevat tavarat olisi valikoitu tarkoin, ja aseteltu viehättävästi niille sopiviin kohtiin sinne tänne.

Toivon mukaan japanilaisesta sisustuksesta innostuneisuuteni jatkuu, sillä se myös lisäisi varmasti siivousmotivaatiotani. Tähän mennessä kun olen kuitenkin aina ollut tunnetusti hiukan laiska heilumaan mopin varressa, vaikka pientä parannustakin on alkanut tapahtumaan. Taidankin tästä palata valitsemaan pois lähteviä tavaroitani valmistautuakseni uuteen, vähätavaraisempaan elämään.

Kuvat täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Joo joo! Sano vaa :D